Gaziantep
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Gaziantep'teki o okulda 'çeteleşme' başladı...

Gaziantep'teki o okulda 'çeteleşme' başladı...
Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde eğitim veren Kocatepe Ortaokulu'nda bir öğrencinin çantasındaki para ve kartın sıra arkadaşı tarafından çalındığı iddia edildi. Emniyete intikal eden olayda öğrencilerin hırsızlık çetesi kurduğu, yaşı küçük çocuklara hırsızlık yaptırdıkları ortaya çıktı. Milli Eğitim'in bu konudaki sessizliği ise velileri isyan ettirdi.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde eğitim veren Kocatepe Ortaokulu 6.sınıf öğrencisinin, yaz tatilinde çalışıp biriktirdiği para ve eşofman alması için babasının verdiği kredi kartı okul çantasından çalındı. Olayı fark eden aile durumu öğrenmek için okula geldiğinde ise bir grup liseli öğrencinin çete gibi hareket ederek ortaokul öğrencisine hırsızlık yaptırdığı, çaldıkları parayı da birlikte harcadıkları gün yüzüne çıktı.

 

Skandal üstüne skandal!

 

Mağdur öğrenci, bir sınıf arkadaşının 'Sendeki kredi kartını arkadaşımızda gördüm ' demesi üzerine cüzdanını kontrol etti. Öğrenci biriktirdiği parayla birlikte kartın da olmadığını fark etti. Ailesinin durumu öğrenmesi ile okula gelmesi üzerine skandal da ortaya çıktı.

Olay emniyete intikal etti

 

Aile okula emniyet birimlerini çağırdı. Polis eşliğinde okul müdürü ile görüşen aile iddiaya göre müdürün , "Belki sizin oğlunuz da o çocuklarla birliktedir" sözü üzerine çocuklarının mağdur olduğunu vurgulayarak hırsızlık şüphelisi çocuktan da şikayetçi oldu.

 

Küçük yaştaki çocuklara hırsızlık yaptırıyorlar...

 

Polis ekipleri kredi kartından yapılan harcamaların dökümlerini elde etti. Kent güvenlik sistemi kameralarında inceleme yapan ekipler okuldaki öğrenci ile birlikte arkadaşı olduğu öğrenilen 3 kişinin daha görüntülerine ulaştı. Lise öğrencisi olduğu öğrenilen 3 gencin, yaşı küçük ortaokul öğrencilerine okulda hırsızlık yaptırdığı, çaldıkları parayı da hep birlikte paylaştıkları gün yüzüne çıktı.

Okul müdürü "ortaokul çetesi"ne yenildi!

 

Birçok olumsuz durumun yaşandığı okulda,okul müdürünün yaşanan hırsızlık olayına karşı vermiş olduğu tepkiler ise aileyi çileden çıkardı. Mağdur öğrencinin ailesi okul müdürünün öğrencilerin çeteleşmelerini kabullendiğini buna karşılık hiçbir yaptırım uygulamadığını belirtti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise çeteleşmeyi kabul eden okul müdürünü de hırsızlık çetesi kuran öğrencilere de hiçbir işlem yapmadı.

 

Öğrencinin ailesi: "Olayın peşini bırakmayacağız "

 

Mağdur öğrencinin ailesi, yaşanan skandal üzerine şikayetlerinden vazgeçmeyeceklerini belirterek okullarda hırsızlık çeteleri oluştuğunu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ise sessiz kaldığını belirtti. Aile, gazetemize yaptığı açıklamada " Çocuğumuz okulda okumaya başladığı günden bu yana birçok olumsuz durumun yaşandığı duyumunu aldık fakat çözüm bulamadık. En son kendi çocuğumuzla ilgili yaşanan bu durum bardağı taşıran son damla oldu. Okul müdürünün konuya karşı umursamazlık sergilemesi, daha ortaokul öğrencilerinin çete olgusu ile toplanarak hırsızlık yapmasını normal karşılaması bizi rahatsız ediyor. Okullar eğitim yuvası iken böyle asayiş vakaları yaşanması çocukları okuldan uzaklaştırıyor. Oğlum artık okula gitmek istemiyor " ifadelerine yer verdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!