© Gazete Seyyar

İYİ Parti Gaziantep'te büyük istifa

İYİ Parti Gaziantep İl yöneticileri ile Başkan Mehmet Başaran arasındaki kriz istifa ile sonuçlandı. İYİ Parti İl Başkanı Başaran istifa etti.

İYİ Parti Gaziantep’te  İl Başkan Yardımcısı Mehmet Karahan ile Teşkilat Başkanı Servet Paslıyer, Divan üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri ve İl yöneticileri olmak üzere 41 kişi istifalarını İYİ Parti Genel Merkezine sunmuştu. İlçelerde yaşanan kriz ve yönetimdeki istifalar sonrası İl Başkanı Mehmet Başaran istifa etti.

 

İSTİFA DİLEKÇESİ PAYLAŞILDI

 

Başaran, sosyal medya hesabı üzerinden istifasını kamuoyu ile paylaştı. İstifa dilekçesinde Başaran, “22.01.2023 tarihinde yapılan kongreyle il başkanı oldum. Gerek gördüğüm lüzum üzerine şerefle yapmakta olduğum görevimden istifa ediyorum’’ ifadelerine yer verdi.

 

AKŞENER’E RAPOR

Edinilen bilgilere göre, 41 Yöneticinin istifasını Genel Merkeze sunmasının ardından Başaran’ın görevden alınması ile ilgili İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e rapor iletildi.

 

GENEL MERKEZDEN KRİTİK TELEFON…

 

Edinilen bilgilere göre Başaran, istifa kararı öncesi Genel Merkezden bir telefon aldı. Yapılan görüşmede, Başaran’dan istifasının istediği aksi halde görevden alınacağı kendisine iletildi. Görüşmenin ardından Başaran’ın istifasını sunduğu öğrenildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER