© Gazete Seyyar

Hastane kapandı, olan çalışana oldu

Gaziantep Özel Akademi Hastanesi, mülk sahibinin istediği fahiş kira bedelinin ardından kapanma kararı aldı. Kira mağduru hastanenin, çalışanlarının ihbar tazminatını vermediği, kıdem tazminatının yalnızca yarısını ödediği iddia edildi.

Aylık 250 bin TL kira öderken mülk sahibinin kirayı 2 milyon TL olarak belirlemesi sonrasında Gaziantep Özel Akademi Hastanesi kapanma kararı aldı. Doktorların büyük bir kısmı çalışacak hastane arayışına girerken tazminat krizi de baş gösterdi.

YEREL YÖNETİCİLER VE SİYASETÇİLER 3 MAYMUNU OYNUYOR

Hastane yönetimi, kira mağduru olarak kapattıkları hastanede çalışanları da tazminat mağduru etti. İddiaya göre çalışanlar ihbar tazminatını alamadı, kıdem tazminatının ise yalnızca yarısını alabildi. Yaşanan mağduriyete ilk ses yükselten ise EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca oldu.

 

 

İŞÇİLERİN HAKKINI VERİN

Karaca, Özel Akademi Hastanesi çalışanlarının yaşadığı mağduriyete ilişkin, “Gaziantep’te Özel Akademi Hastanesi kapanıyor. Olan işçinin hakkına oluyor! İşten çıkarılan hastane çalışanları hakları olan ihbar tazminatını alamıyor. Kıdem tazminatlarının yarısına razı edilmeye çalışılıyor.  Böyle olmaz!  Bu ülkede patronlar, işçilerin haklarını vermeyip "Gidin dava açın" diyorlar. Hak hukuk severlikten değil. Dava süreçleri işçinin aleyhine işliyor da ondan… Ülkede işçilik alacaklarının güvencesi olmadığı için, uzun yıllar süren davalarla işçilerin gözü korkutuluyor, zorunlu arabuluculuk uygulamasıyla işçiler hak ettiklerinin çok altında tutarlara imza atmak durumunda kalıyor. Hak hukuk bu ülkede işçiye uğramıyor. Bunu değiştirmenin tek yolu var, birlik olmak, örgütlenmek... Tek tek değil birlikte, yalnız değil hep beraber mücadele’’ ifadelerini kullandı. Karaca’dan başka hiçbir yerel yönetici ya da siyasetçi, işçilerin yaşadığı haksızlığa henüz ses yükseltmedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER