© Gazete Seyyar

Bu karışım ömrü uzatıyor

İbn-i Sina’nın yüzyıllar öncesinden bugünlere gelen mucizevi ömür uzatma karışımı aslında herkesin evinde bulunan malzemelerden oluşuyor. Yalnızca iki malzeme kullanılarak yapılan bu karışımın faydası saymakla bitmiyor.

Yüzyıllar önce İbn-i Sina'nın önerdiği incir ve zeytinyağı karışımı gerçekten de ömrün uzamasına yardımcı olabilir. Aslında incir ve zeytinyağı karışımı birçok sağlık sorununa çözüm olarak önerilebilir ve günümüzde hala en iyi tercihtir. İncir ve zeytinyağı karışımını tüketenler aslında canlıdır ve bu karışım birçok derde şifa olabilir. İbni Sina'nın incir ve zeytinyağı karışımının ömrü uzatan faydalarından bazıları şunlardır:

Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olabilir. Kanser hücreleriyle savaşmaya yardımcı olabilir. Astım ve solunum yolu hastalıklarının komplikasyonlarını azaltmaya yardımcı olabilir. Bağırsak hareketlerinin hızlanmasına yardımcı olabilir. Kabızlık riskinin azaltılmasına yardımcı olabilir. Vücutta yakılan yağ yüzdesinin arttırılmasında faydalı olabilir. Mide sağlığının desteklenmesinde faydalı olabilir. Ülser, reflü gibi sağlık sorunları yaşamanızı zorlaştırabilir. Cilt sağlığının korunmasına yardımcı olabilir. Kas ve kemik yapısının güçlendirilmesinde faydalı olabilir. Meme kanserine karşı önleyici etkisi olabilir. Kan dengesinin korunmasına yardımcı olabilir. Kalp sağlığına olumlu etki yapmasına yardımcı olabilir.

İNCİR VE ZEYTİNYAĞI KARIŞIMI TARİFİ

İbn Sina'nın önerdiği incir ve zeytinyağı karışımının hazırlanması kolaydır. İbn Sina'nın önerdiği incir ve zeytinyağı karışımı için gerekli malzemeler şöyle:

1 litre zeytinyağı ve 250 gram kuru incir.

HAZIRLANIŞI

İncirleri yıkayın. Daha sonra küpler halinde kesin. Daha sonra kavanoza ekleyin. Daha sonra zeytinyağını ekleyin. Hazırlanan kavanozları 5 gün karanlık bir ortamda saklayın. Belirtilen süreden sonra sabah ve akşam olmak üzere iki kez tüketilebilir. Dolayısıyla İbn Sina'nın ömrünü uzatmak için günde iki kez önerdiği incir ve zeytinyağı karışımını tüketenler gerçekten hayatta kaldılar. Sağlık sorunu olan ve alerjisi olan kişilerin incir ve zeytinyağı karışımını bir uzmana danışarak tüketmeleri önerilir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER